Ringettekoulu

Ringettekoulu

MUKAAN VOIT ILMOITTAUTUA MILLOIN TAHANSA KAUDEN AIKANA!

Kouluun ovat tervetulleita kaikki vauhdikkaasta ja kehittävästä joukkueurheilusta pitävät lapset. Toivomuksena on, että pysyt pystyssä luistimilla ilman tukea. 

4–13-vuotiaille tytöille.

 

Vanhemmille tytöille ja naisille Lady-ringette

 

Seuraavat harjoitukset

Paikka:  Imatran jäähalli 

Ajankohta:  Tapahtumakalenteri

Kokeilemassa ja tutustumassa voit käydä  (1 kertaa) ilmaiseksi. Ringettekoulu sopii kaikille tytöille luistelutaidosta riippumatta.

Hinta 50€ kevät.

Luistimet ja kypärä riittävät alkuun

Alkuun pääsee, kun mukaan ottaa luistimet, kypärän ja hanskat. Myös omalla nimellä ja raikkaalla vedellä varustettu juomapullo on hyvä olla mukana. 

Pakolliset varusteet:

- luistimet

- kaulasuoja

- kypärä/kasvoja suojaava ristikko  (suositus CE merkintä)

- liikuntaan sopiva vaatetus

- sopivat ja suojaavat käsineet

Suositeltavat varusteet:

- kyynärsuojat ja polvisuojat jääkiekkohanskat

Äiti, iskä ja sisarukset voivat seurailla kentän tapahtumia katsomosta.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tapahtuu seuran MYCLUB sivustolla: Linkki ilmoitautumiseen -> Valitse myClubista "Rekisteröi uusi jäsentili"

ILMOITTAUTUA VOIT MYÖS PAIKAN PÄÄLLÄ!

 

Ringettekoulun rehtorina toimii Sofian Gezuriyhteystiedot

Ringettekoulu on luistelukoulu

Ringettekoulu on luistelukoulu, jossa luistelutaitoja opetellaan leikkien avulla. Moni tyttö tulee ringettekouluun oppiakseen luistelemaan. Ringettekoulu antaa lapselle muutakin. Liikuntataitojen lisäksi ryhmässä harjoittelu kehittää sosiaalisia taitoja ja siellä solmitaan usein uusia ystävyyssuhteita. Luistelutaidon lisäksi ringettekoulussa opetellaan ringeten alkeita.

Liikunnalla on entistä tärkeämpi merkitys lasten terveydelle. Se vaikuttaa myönteisesti lapsen kasvuun ja kehitykseen. Liikunnallisen elämäntavan syntyminen lapsuudessa ja sen säilyttäminen läpi nuoruuden on sijoitus tulevaisuuteen.

Ringettekoulussa tarvittavat varusteet

Ringettekoulussa lapsille riittää alkuun varusteeksi kypärä (suositellaan kasvoristikkoa), kaulasuoja, luistimet ja käsineet. Muita varusteita voi hankkia myöhemmin. Käytettyjä varusteita kannattaa kysyä omalta seuralta.

Luistimet

Sopivan kokoiset luistimet tukevat nilkkoja ja kantapäitä. Varpaiden ottaessa kevyesti kiinni luistimen kärkeen, kantapään ja kengän väliin pitäisi mahtua yksi sormi. Älä jätä kasvuvaraa! Riittävän tasoiset luistimet voi myös löytää käytettynä.

Vanhempien on hyvä huolehtia, että lapsen luistimet ovat terävät. Terän molempien kanttien tulee tuntua teräviltä.

Luistimen nauhat sidotaan varpaiden kohdalta suhteellisen löysästi, nilkan kohdalta tiukasti ja yläosasta väljästi niin, että varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin. Lapsen tulee päästä kyykkyyn luistimet sidottuina ilman, että kantapäät nousevat ilmaan.

Ringettemaila

Ringettemaila on sopivan pituinen, kun se ylettyy kainaloon lapsen seisoessa ilman luistimia. Maila, joka menee yli lapsen kainalon luistimet jalassa, on liian pitkä ja estää oikean mailatekniikan oppimista.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mitä on ringette?

Ringette on tyttöjen ja naisten oma jäällä pelattava joukkuelaji. Ringette on iloinen ja vauhdikas taitolaji, jossa voima korvataan vauhdilla ja taidolla. Peli on kotoisin Kanadasta ja Suomessa sitä on pelattu noin 40 vuotta. Suomi on tällä hetkellä Ringeten hallitseva maailmanmestari. Ringetteä pelaa Suomessa noin 4000 harrastajaa.

Ringetteä pelaa kaikenikäiset

Ringeten harrastajia löytyy aina neljävuotiaista ringettekoululaisista aktiivisiin aikuisharrastajiin saakka. Ringeten voi aloittaa myös aikuisenakin seurojen Lady-joukkueissa.

Yhteistyössä on voimaa! Imatran Ketterä Juniorit ry  ja Lauritsalan Visa ry