KIEKKOKOULULAISEN VARUSTEOPAS

Tässä on lista kiekkokoulussa tarvittavista varusteista ja hieman ohjeita oikeanlaisten varusteiden valitsemiseen ja käyttöön. Näillä varusteilla voit aloittaa kiekkokoulun, mutta halutessasi voit myös käyttää kaikkia jääkiekkovarusteita.

Varusteita hankkiessa pidä seuraavat asiat mielessäsi:

- Hanki aina oikean kokoinen varuste.

- Katso että varuste on CE-turvahyväksytty!

- Kallein ei välttämättä ole aina tarkoituksenmukaisin.

Luistimet Luistimien tulee olla oikean kokoiset, ei osteta ”kasvun varaa”. Luistin on sopiva, kun varpaiden osuessa luistimen kärkeen, kantapään ja luistimen väliin jää n. 1cm tilaa. Luistimessa ei tarvita villasukkaa. Luistimien tulee olla tukevat. Luistimet puetaan siten, että kaksi viimeistä nauhaväliä kiristetään napakasti, muut nauhavälit jätetään hieman löysemmälle. Liian pitkiä nauhoja ei tule kiertää nilkan ympäri, vaan ne leikataan sopivan mittaisiksi. Luistimen terät tulee teroittaa ja muotoiluttaa ammattilaisella, jotta terään tulee myös suorakohta. Muutoin koko terä on kaareva ja pystyssä pysyminen varsinkin opetteluvaiheessa on erittäin haastavaa.

Kypärä Kypärässä tulee olla CE-turvamerkintä ja kasvosuojus (ristikko). Seuran kypärän väri on punainen.

Paita Kiekkokoulusta saa harjoituspaidan.

Maila Oikeanlaisessa mailassa on YTH merkintä. Ei käytetä lyhyeksi sahattua aikuisten mailaa, koska se on lapselle liian jäykkä. Mailan pituus on oikea kun se luistimet jalassa ylettyy pelaajan leuan ja suun väliselle korkeudelle.

Hanskat tulee olla oikean kokoiset. Liian suurilla tai jäykillä hanskoilla mailan käsittely on vaikeaa.

Kaulasuoja Suojaa kaulaa luistimen terältä. Kaulasuojan tulee olla sellainen että se pysyy hyvin paikoillaan.

Juomapullo Harjoituksissa kaikilla oma henkilökohtainen juomapullo. Suositellaan hankkimaan ns. urheilupullo, jossa on pitkä nokka tai pilli juomisen helpottamiseksi kypärä päässä.

Jos sinulla ei ole vielä kaikkia varusteita niin tuuliasu tai vastaava on sopiva pakollisten varusteiden kanssa. Lisäksi seurallamme on varusteita, joita voit lainata jos joku varuste vielä puuttuu.